2010. április 7., szerda

Programlehetőségek Siófokon és környékén





Sétahajózás









Siófok központjában található a személyhajókikötőt. Innen több uticélt is elérhetünk menetrend szerinti járatokkal:
o Balatonfüred
o Tihany
Továbbá részt vehetünk egyórás sétahajózáson, naplemente túrán, latin kongás esti túrán, balatoni borokból tartott hajós borkóstolón, gyermekhajón, borkóstolóval egybekötött Tihany túrán, grill partival egybekötött sétahajózáson, diszkó- és nosztalgiahajón. Jegyek a helyi jegyirodában válthatók.
• hajókirándulások a Balatonon
• diszkóhajók


Fürdőzés, strandok



Siófokon számos strand is található. Közöttük fizetős és ingyenes strand is van:
• Siófoki Nagystrand / Siófok Beach (fizetős este 19 óráig)





Területe: 80.490 m2
Balaton part szakasz hossza: 670 m
A siófoki Nagystrand nemcsak a Balaton, hanem az ország leglátogatottabb strandja is. Területe több mint 8 hektár, befogadóképessége 13.000 fő. Itt található a Coca-Cola Beach House, amely főleg a fiatalok körében nagyon ismert, és közkedvelt. Nap, mint nap változatos programok, sportolási lehetőségek várják a közönséget, az esti órákban az ország legnépszerűbb előadóinak és zenekarainak közreműködésével ingyenesen látogatható könnyűzenei koncertek vannak.
• Siófok - Sóstói strand (fizetős)
Területe: 18.780 m2
Balaton part szakasz hossza: 320 m
Siófok sóstói városrészében nemrég felújított szolgáltató létesítményekkel, teljes körű strandi szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket.
• Siófok - Újhelyi strand (ingyenes)
Területe: 18.626 m2
Balaton part szakasz hossza: 250 m
A városközponttól nyugatra lévő Újhelyi strand rekonstrukció előtt áll. A tervezett felújításig – 2006-ban és várhatóan 2007-ben is – belépődíj mentesen látogatható
• Siófoki szabadstrandok
Legközelebb sekély vizű szabad strandot 800m-re találunk, nyugati irányban. Siófok központi (fizetős) strandja, a Coca Cola Beach House keleti irányban, kb. 1,5 km-re található. Itt nyáron egész nap programok, esténként ingyenesen látogatható koncertek várják az érdeklődőket.
Siófok város közigazgatási területéhez 17 km-es Balaton partszakasz tartozik. Ennek csaknem fele, közel 8 km a város tulajdonában van. A fizető strandok mellett a városi tulajdonú Balaton partszakasz mentén kialakított füves területek és sétányok nagy része is igénybe vehető napozásra, pihenésre, strandolásra.
A szabadstrandok a városközpont közelében és a város nyugati részén vannak, a város keleti részén csak néhány rövidebb szabadstrand található.
A szabadstrandokon a partszakasz teljes hosszában gondozott zöldfelületek, vizisportszer kölcsönző helyek, és kellemes parti sétányok találhatók. 21 darab vizesblokk, büfék, éttermek, és változatos sportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak.
A város keleti oldalán, a strandkemping előtti partszakaszon található a Surf Beach, ahol hagyományteremtő céllal 2005-ben május 14-15-én rendezték meg az I. magyarországi Surf Fesztivált. 2006-ban is várják az érdeklődőket, a sportolni vágyókat.
A városközponttól nyugatra lévő ezüstparti szabadstrandon 2005 nyarán a „Mozdulj Balaton” rendezvénysorozat keretében strandröplabda, strandfoci, strandkézilabda, strandkosárlabda versenyeken vehettek részt az érdeklődők. Ezen a területen 2006-ban is várjuk a sportolni vágyókat. A kialakított sportpályák gondozását, sportfelszerelések biztosítását a Balaton-parti Kft. a szezon folyamán június 20-tól augusztus 25-ig folyamatosan megoldja. Egy animátor folyamatosan a helyszínen lesz.
Az Ezüstpart Hotel és a Calypso Étterem közötti partszakaszon 2005-ben kezdte meg működését a Retro Beach. 2006 nyarán is nagy érdeklődésre számot tartó programok kerülnek itt lebonyolításra.


Galerius Fürdő




2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára. A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Siófok város fürdője talán az egyetlen olyan fürdő az országban, ahol a város valamennyi gyermekét megtanítják úszni. A nyári hőségben is klimatizált körülmények között várjuk a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat
• további információ a Galérius fürdőről


Borkóstoló, pálinkakóstoló


• Szt. Kristóf Pincészet
Családi vállalkozás, ami 1998-ban alapítottak. 3 hektár Zamárdi szőlőterülettel, amely ma 7,5 hektárra bővült. A pincészetünk 2000-ben épült Zamárdi legöregebb és legszebb pincesorán,
idilli környezetben. Borpince, feldolgozó - és palackozó -, valamint 120 férőhelyes borkóstoló pince létesült. Pincegalériériában kézművesek kiállítása tekinthető meg. 120 férőhelyes kerthelyiség gyümölcsfák lugasa teszi romantikussá. EGÉSZ ÉVBEN VÁRJÁK kedves vendégeinket saját termelésű palackozott és kimért minőségi borainkkal, melyeket helyben fogyaszthatnak és vásárolhatnak.
• Zimek Pálinka
A Zimek - Manufaktúra - Különleges Magyar Pálinkák egyike a vezető pálinkagyártóknak Magyarországon. Pálinkáik mindegyike cukor, természetes - illetve mesterséges aromák hozzáadása nélkül készül. Olyan különlegességek tartoznak a kínálatukba, mint például a Birskörte, a Málna, a Dió, a Bodza vagy az Akácvirág pálinka. Természetesen törkölypálinkákat is készítenek, melyek szintén kiváló minőségűek. Ilyen pl. az Irsai Olivér vagy a Merlot. Közel 70 fajta pálinkát készítenek és különböző programokkal várják a vendégeket


Lovaglás, lovaskocsizás






A Balaton körül számos helyen szállhatunk lóhátra, vagy lovaskocsiba: vár alján, berekben, fennsíkon, dombok között, borospincék mellett. Siófok lovardáiban tereplovaglás, futószáras lovaglás, sétakocsizás között válogathatunk. A gyermekeket kisállat simogató várja.
• Bella Lovasudvar
• Tóth Lovascentrum

Szörf, kiteszörf, wakeboard, vizisí


Széllovasok számára kiváló feltételeket teremt e sportok gyakorlására, míg enyhe szélben a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak a szörfözés alapjainak elsajátításával. A siófoki Aranypart végégén elhelyezkedő "Surfbeach" hazánkban a kiteszörf és a windszörf gyakorlására legkiválóbb feltételekkel rendelkező partszakasz. A sportcentrumban lehet tengeri kajakozni, p

ing-pongozni, teniszezni és csocsózni is.
A wakeboardot és a vizisít a Szabadifürdőn található, mintegy 1 km hosszú vizisípályán próbálhatjuk ki.
• Vizisípálya
• Surfbeach (kitesurf, tengeri kajak, wakeboard stb.)


Paintball, quad, gokart


A Balaton fővárosa Siófok, és centrumától 5 km-re délre a Petőfi-majorban a 65-ös út mellett található az 1999 júniusában nyílt Paintball Centrum. Magyarországon szinte elsőként épített pályát úgy, hogy a szociális háttér /öltözők, wc, tus, / egy kis büfével a nyitáskor már üzemelt. A fejlesztés apró lépésekkel, de folyamatosan halad. Van egy kb. 3 focipálya nagyságnyi bokros, fás lövészárkos pálya, ahol egyszerre akár 60 fő is tud játszani. A speedball pálya max. 10-10 fős csapatok küzdelméhez ajánlott. Valószínű, hogy a baráti, munkahelyi társaságotok egy része nem kíváncsi a paintballra így Nekik is ajánljanak további lehetőségekeket:
• terepgokart
• dodgem pálya
• quad (zárt pályán, illetve túra)
• mászófal
• 3D karika
• szárazföldi
• akadálypálya
• vízi akadálypálya
• lökd meg a bikát
• sörös rekesz toronyépítés
• szkander asztal
• ping-pong asztal
• kugli pálya
• íjászat, légpuska, mountainbike slalom, puszta olimpia, stb
• Paintball Siófok http://www.paintball-siofok.hu/


Tenisz, squash
Fallabdázzon Ön is Siófok legjobb minőségű, minősített, versenyméretű squash-pályáin! A klubban mindent megtalál, ami a Balaton partján egy jó játékhoz kell!

SZOLGÁLTATÁSAIK:
• légkondicionált
• versenypályák
• szauna
• fitnesz gépek a bemelegítéshez játékpartner
• közvetítés ütők, cipők, labdák nagy választékban
• játék idejére gyermekfelügyelet s
A klub Siófokon a Fokihegyen, a város legnyugodtabb részén várja a squash és a Balaton szerelmesei
.
• Squash Club


Vitorlázórepülés
Előzetes egyeztetés után kipróbálhatják a vitorlázórepülés szépségeit a Siófok-Kiliti repülőtéren. Repülési idő: minden péntek du. és szombat vasárnap.


Kiállítások, múzeumok Siófokon
A városban több állandó kiállítás várja az érdeklődőket: Mediterrán akvárium - 130 ezer literes tengeri akvárium, Ásványmúzeum, Tojásmúzeum és a siófokon született világhírű operettszerző házában működő Kálmán Imre Múzeum.



Vitorláshajó kölcsönzés:
http://www.tflotta.hu/hajoberles.html

Biciklitúra:

Túra jellemzői:
• A túra könnyű, helyenként közepes nehézségű.
• A Balaton körül kiépített Bringakörúton halad, nagyobb fizikai megterhelést a túra teljesítése nem jelent, néhány rövidebb emelkedőre csak a Balaton-felvidéken kell számítani.

1. nap (vasárnap)
o Transzfer Balatonaligára. Az akarattyai Magas-partról csodálatos panoráma nyílik a Balaton Keleti-medencéjére. Balatonalmádi (Öregpark: évszázados fekete- és fehérfűz, platánsor), Alsóörs (Török-ház, XV. sz., az ország legrégebbi gótikus udvarháza) és Csopak (Csonka torony, kövesdi templomrom, Csopak Napok Borfesztivál augusztus közepén, Szüret és Bor Ünnepe szeptember) érintésével érkezünk meg Balatonfüredre, az Északi-part "fővárosába". az ország és a Balaton legrégebbi gyógy-üdülőhelyére. Az esti séta a Tagore-sétányon kihagyhatatlan, különösen a Füredi Borhetek (augusztus 6-21.) idején! (kb. 45 km)

2. nap (hétfő)
o A füredi Hajógyár csarnokai mellet elkerekezve a Tihanyi-félsziget felé vesszük az irányt. A tihanyi Bencés Apátság (altemplom 1055, apátság mai formája 1719), az Echo vagy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - hogy csak az ismertebbeket említsük - a Balaton természeti, egyházi és világi örökségéhez járul hozzá. Az Óvárról nyíló csodálatos kilátás pedig a tájképi értékek híveit fogja rabul ejteni. A kiépített kerékpárúton érjük el Zánkát, a korábbi ifjúsági üdülőtelepet, ahol 2-3 óra erejéig megválunk kerékpárjainkról, és hajóra szállunk, hogy megcsodálhassuk a Balaton-felvidéket a vízről is. (kb. 40 km)

3. nap (kedd)
o Nagyvázsony meglátogatása (Kinizsi-vár, Zichy-kastély, Szt. István-templom, pálos kolostor romjai) után a Balaton-felvidék falvait keressük fel. Pula, Nagyvázsony, Öcs, Vigándpetend, Kapolcs hosszú évek óta minden évben 10 napig az ország kulturális középpontja (Művészetek Völgye, 2005. 07. 29 - 08. 05). Zánkára visszatérve lehetőség nyílik egy kiadós fürdőzésre Európa legnagyobb állóvizében. (kb. 55 km)

4. nap (szerda)
o Utunkat folytatva a Badacsony vulkáni kúpja mellett haladunk el, melynek lankáin jófajta bort adó szőlő terem. Itt borkóstolásra is lehetőség nyílik. Keszthelyre menet rövid látogatást teszünk Szigligeten (festői zegzugos utcák, XVIII. sz-i védett házak, várrom). Keszthely este sétára csábítja az oda látogatókat (Festecsics-kastély, Kossuth utca, stb.) (kb. 55 km)

5. nap (csütörtök)
o A Kis-Balaton felé vesszük az irányt, hogy megcsodálhassuk ezt az egyedülálló madár- és lápvilágot (Kányavári-sziget). A természetvédelmi területet minden évben számos védett madárfaj keresi fel költeni, vagy megpihenni hosszú vándorútján. Zalavár (Kis-Balaton Bemutató Központ) és Sármellék érintésével visszatérünk Keszthelyre. (kb. 50 km)

6. nap (péntek)
o A Balaton déli partján folytatva utunkat az újonnan kiépített kerékpárúton közelítjük meg Fonyódon a szabadstrandot. A rövid pihenő, strandolás után folytatjuk utunkat Balatonboglárra, az ország egyik legnagyobb borászati központjába. Este a Vár-dombra tett séta keretében a Gömbkilátóból megcsodálhatjuk az északi part hegyeit a naplementében. (kb. 45 km)

7. nap (szombat)
o Balatonlelle után Balatonszárszó (József Attila Emlékház) majd Balatonföldvár (Kwassay sétány) és Zamárdi érintésével érkezünk meg a Balaton fővárosába, Siófokra (Aranypart, Ezüstpart, vasútállomás, Víztorony), ahol éjjel-nappal pezseg az élet. Balatonakarattyán a Magas-partról nyúló panoráma elénk táruló képével, egy rövid fürdőzés után veszünk búcsút a Balatontól. Transzfer Budapestre. (kb. 45 km)

Ízelítőt kaphatunk a vidék jellegzetes boraiból, vitorláshajóval vízre szállhatunk a "Magyar-tengeren", a Déli-part pedig strandolásra csábít.

BALATONI KÖRNYÉKI RENDEZVÉNYEK:

Pannon Színházi Fesztivál Rendezvény kezdete: 2010. július 2., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 3., szombat
Veszprém Vár, Szentháromság-tér és Dubniczay palota udvara
WEB: http://www.pannonvarszinhaz.hu/
Email: mailto:pannonjegy@infornax.hu?Subject=E-mail%20from%20www.iranymagyarorszag.hu
8200 Veszprém, Vár u. 29.
Tel: (88) 563-200 Fax: (88) 563-201


Utcazene fesztivál Rendezvény kezdete: 2010. július 2., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 5., hétfõ
Zalakaros Gyógyfürdő tér, Dísz tér
Email: mailto:zalakaros@tourinform.hu?Subject=E-mail%20from%20www.iranymagyarorszag.hu
Kapcsolat: Zalakarosi Turisztikai Egyesület
8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.
Tel: (93) 340-421












Balatonfüredi Művészeti Fesztivál




























Rendezvény kezdete: 2010. július 2., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 11., vasárnap
Balatonfüred Kisfaludy Színpad, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
WEB: http://www.balatonfured.hu/
Polgármesteri Hivatal, Művelődési Osztály
Tel.: (87) 581-257


Gyenesdiási Bornapok

Rendezvény kezdete: 2010. július 8., csütörtök
Rendezvény vége: 2010. július 11., vasárnap
Gyenesdiás Gyenesdiási vasúti megálló melletti terület
WEB: www.gyenesdias.info.hu
Email: gyenesdias@tourinform.hu
8315 Gyenesdiás, Tulipán utca
Tel: (83) 314-507

________________________________________
XVI. Fekete Sas Party Nemzetközi Motoros Találkozó

Rendezvény kezdete: 2010. július 8., csütörtök
Rendezvény vége: 2010. július 11., vasárnap
Polgárdi Kastélykert
Email: mxmarcsi@vipmail.hu
8154 Polgárdi,
Tel: (20) 935-7518

________________________________________
Utcazene Fesztivál Veszprémben

Rendezvény kezdete: 2010. július 13., kedd
Rendezvény vége: 2010. július 17., szombat
Veszprém A belváros több színpadán
WEB: www.utcazene.hu
Email: info@utcazene.hu, info@veszpreminfo.hu
Kapcsolat: Veszprémi Fesztiváliroda
Tel: (88) 443-314, (20) 940-2772

________________________________________
VII. Gyulaffy Napok Csobáncért

Rendezvény kezdete: 2010. július 16., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 18., vasárnap
Gyulakeszi
WEB: www.csobancvar.hu
Email: gyulavezer@vazsonykom.hu
Kapcsolat: Németh Gyula várkapitány
Tel: (20) 931-7446, (20) 973-5745

________________________________________
Kannavirág-fesztivál
Rendezvény kezdete: 2010. július 16., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 18., vasárnap
Zalakaros Gyógyfürdő tér
Email: zalakaros@tourinform.hu
Tel: (93) 340-421

________________________________________
Balaton-átúszás és Halászléfőző Verseny

Rendezvény időpontja: 2010. július 24., szombat
Balatonboglár Platán strand
WEB: www.balaton-atuszas.hu, www.balatonboglar.hu
Email: balatonboglar@tourinform.hu
Tourinform Balatonboglár, Erzsébet u. 12-14.
Tel./fax: (85) 550-168

________________________________________
Nagy countryfesztivál a Balatonnál
Rendezvény időpontja: 2010. július 24., szombat
Nemesvita
Email: info@westernpark.hu


________________________________________
185. Anna-bál és Kísérőrendezvényei


Rendezvény kezdete: 2010. július 23., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 25., vasárnap
Balatonfüred Anna Grand Hotel
WEB: www.balatonfured.hu
Polgármesteri Hivatal, Művelődési Osztály
Tel.: (87) 581-257

________________________________________
Tündérrózsa Fesztivál

Rendezvény időpontja: 2010. július 25., vasárnap
Hévíz Hévíz Galéria Átriuma, Deák Ferenc tér 1.
WEB: hevizgaleria.hu
Email: office@hevizgaleria.axelero.net
8380 Hévíz, Deák Ferenc tér 1.
Tel: (83) 534-1545

________________________________________
III. Siófolk Fesztivál
Rendezvény kezdete: 2010. július 23., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 25., vasárnap
Siófok Rózsakert



Zalakaros Város Napja

Rendezvény kezdete: 2010. július 23., péntek
Rendezvény vége: 2010. július 25., vasárnap
Zalakaros Zalakaros, Kertmozi, Gyógyfürdő tér
Email: zalakaros@tourinform.hu
Tel.: (93) 340-421

________________________________________
Badacsonyi Borhetek
Rendezvény kezdete: 2010. július 17., szombat
Rendezvény vége: 2010. augusztus 1., vasárnap
Badacsonytomaj Badacsony-Móló
Email: muvkozpont@badacsonyt.axelero.net
Badcsonytomaj-Badacsony,

________________________________________
7. Veszprémi Ünnepi Játékok

Rendezvény kezdete: 2010. július 28., szerda
Rendezvény vége: 2010. augusztus 1., vasárnap
Veszprém Veszprémi Vár, Veszprém Aréna
WEB: www.veszpremfest.hu
Email: jegyinfo@veszpremfest.hu, info@veszpreminfo.hu
Kapcsolat: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Tel: (88) 444-454

________________________________________
Hungarikum Fesztivál

Rendezvény kezdete: 2010. július 29., csütörtök
Rendezvény vége: 2010. augusztus 3., kedd
Balatonvilágos Aligai út 1.
WEB: www.clubaliga.hu
Email: bercea.laura@clubaliga.hu
Kapcsolat: Club Aliga Üdülőközpont
8171 Balatonvilágos, Aligai út 1.
Tel: (70) 388-7237

________________________________________
Tapolcai Nyár

Rendezvény kezdete: 2010. július 27., kedd
Rendezvény vége: 2010. augusztus 8., vasárnap
Tapolca
WEB: , www.tapolca.hu
Email: tapolcavmk@citromail.hu
8300 Tapolca, Kisfaludy u. 2
T/F: (87) 411-323

________________________________________
Tihanyi Szabadtéri Játékok

Rendezvény kezdete: 2010. július 9., péntek
Rendezvény vége: 2010. augusztus 21., szombat
Tihany Szabadtéri Színpad
WEB: www.tihany.hu
Email: tihany@tourinform.hu
8237 Tihany, Major u. 52.
T/F: (87) 448-804

________________________________________
Szüreti Felvonulás és Mulatság
Rendezvény időpontja: 2010. szeptember 11., szombat
Balatonalmádi Vörösberényi Általános Iskola
8220 Balatonalmádi - Vörösberény,
Tel: (88) 430-438

________________________________________
Keszthelyi Burgonya Fesztivál és Burgonyás ételek Főzőversenye
Rendezvény időpontja: 2010. szeptember 28., kedd
Keszthely Balaton part
WEB: www.burgonyakutatas.hu
Email: vzs@georgikon.hu
Tel: (83) 545-104

________________________________________
II. Márton Napi Pálinkafesztivál
Rendezvény kezdete: 2010. november 12., péntek
Rendezvény vége: 2010. november 14., vasárnap
Siófok Fő tér és a környékbeli utcák
Email: siofesztkft@gmail.com
Kapcsolat: Siófeszt Kft., Heindl Bernadett
8600 Siófok, Ságvári u. 29.
Tel: (20) 577-4002



Balaton Bike Fest Tihany: 2010-06-09 - 2010-06.11.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Balaton Bike Fest – Tihany Downhill. Az előző évnek megfelelően ezúttal is világhírû, magyar és szomszédos országok béli riderek mérik össze tudásukat a tihanyi Visszhang-dombon kijelölt erdős és városi szakaszokat is tartalmazó pályán.


Nemzetközi Harley Davidson Találkozó Alsóörs, Európa Kemping: 2010-06-10 - 2010-06.14.

Ismét megrendezésre kerül Alsóörsön Magyarország legnagyobb motoros találkozója, a Nemzetközi Harley – Davidson Fesztivál.


Nemzetközi Sirály Táncfesztivál Balatonfüred: 2010-06-18 - 2010-06.21.

Ismét megrendezik a Nemzetközi Sirály Táncfesztivált Balatonfüreden. A táncfesztivál az előszezonban a hazai és külföldi vendégek számára egyaránt szórakoztató, látványos program, amely a helyi és a vendég táncosoknak maradandó élményt nyújt.


Levendula Fesztivál Tihany: 2010-06-20 - 2010-06.28.

A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. A virágzás idején szakemberek kalauzolásával szerveznek nyílt túrákat a Tihanyi-félszigeten található Levendula mező megtekintésére. Fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a látogatók. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park segítségével valósul meg a Fesztivál fénypontja, a levendulaaratás, melyet bárki kipróbálhat.

Countryfest Nemesvita, Westernpark: 2010-06-26 - 2010-06.26.

Egész napos szabadidös programok családoknak * különböző Westernshows * Line Dance Show * Aranymosás, Íjászat, Póni lovaglás * 17 órátol a közismert és kedvelt Country-Band zenél Magyarországból Belépö 1500 Ft / fö amely tartalmazza az egész napos programokat.


Zánkavics Nap Zánka: 2010-06-19.

A szezonnyitó és vakációindító egész napos szórakoztató rendezvényen gyerekműsorokkal, sportversenyekkel, vetélkedőkkel, koncertekkel tesszük színessé a napot. A napot tűzijáték zárja.


II. Zánkai Gyermek Lovasnap Zánka: 2010-06-20.

Erre a napra igazi lovas élményt ígérnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az ingyenesen látogatható előadások, programok és bemutatók egész sora gondoskodik a jókedvről és a szórakoztatásról. A nap folyamán állatsimogató és lovagoltatás várja a gyerekeket. A Néprajzi Házban megismerkedhetnek a gyerekek a népi mesterségekkel, Pajta Műhelyünkben kézműves foglalkozásokat tartunk. A strandon pedig animátoraink szórakoztatják kedves vendégeinket.


Stefánia fesztivál Siófok, Jókai park Dátum: 2010-06-25 - 2010-06.29.

A Stefánia fesztivál az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű világát, kultúráját megidéző rendezvény. A fesztiválok Siófokon eddig ismeretlen, rendhagyó és különleges változatát valósítja meg. A tervek között olyan programok szerepelnek, mint a nagyszabású megnyitóünnepség korhű kosztümös szereplőkkel, mutatványosok előadása, hajókirándulások, lovasbemutatók, színházi előadások. Felidézik a kor kultúráját, irodalmát és történelmét képzőművészeti kiállításokkal, gasztronómiai különlegességekkel. A korszak világát a gyermekek számára is közel hozó családi és gyermekműsorok várják a vendégeket.

Balatonföldvári Térzene Fesztivál Balatonföldvár, Fesztivál tér, Jubileumi tér: 2010-07-01 - 2010-07.04

Balatonföldváron évtizedes hagyománya van a heti rendszerességgel megtartott nyáresti térzenei koncerteknek, amelyek mind az idelátogató vendégek, mind a helyi és környékbeli lakosok körében a legkedveltebb kulturális programokká váltak.


Kékszalag Vitorlásverseny, Balatonfüred Balaton körül: 2010-07-03 - 2010-07.05

A hagyományos Kékszalag vitorlásversenyen a hajók a teljes Balatont megkerülik. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező, leghosszabb európai tókerülő, 200 kilométer össztávú versenyt 1934 óta minden évben júliusban rendezik meg.

Balaton Sound Zamárdi 2010-07-08 - 2010-07.11

Nyaralással egybekötött zenei feltöltődés, Zamárdi szabadstrandján. Koncertek a vízpart közvetlen közelében, igazi nyári, balatoni hangulattal.

Várjáték - Gyulaffy Napok Csobáncért 2010-07-16 - 2010-07.18

Középkori vásári forgatag szombat napkeltétől vasárnap napnyugtáig. Kézművesek vására. Talpas és lovas vitézek felvonulása, erőpróbája. Ifjú sihederek palánkvár foglalója, fehérnépnek játszóház. Fölhágás a Csobáncra, szomjoltás a hegy levével. Estének közeledtével hírös zenészek, komédiások előadásai. A rendezvény során befolyt bevételeket a csobánci vár romjainak állagmegóvására fordítják, hogy az utókor számára megőrizzék a magyar történelem eme páratlan emlékét.

IV. Fonyód Szépe Város: Fonyód 2010

A verseny az interneten kerül meghirdetésre. A jelentkezőkből az internetes szavazás során az elődöntőbe jutottak közül kerülnek kiválasztásra a döntősök. A nyár leghangulatosabb bulija!


Badacsonyi Borhetek, Badacsony Badacsony 2010-07-17 - 2010-08.01

A Balaton régió zászlós boraként emlegetett badacsonyi szürkebarát házatájára várja az érdeklődőket a Badacsonyi Borhét július végén és augusztus elején. A borkóstolás, a balatoni halászlé mellett a szervezők bemutatják a borkészítés hagyományait és jelenét. A látogatók elsősorban a borvidék értékeivel, boraival ismerkedhetnek meg a borhét keretében.


II. Zánkai Lovas Fesztivál Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum 2010-07-22 - 2010-07.25.


Countryfest Nemesvita, Westernpark: 2010-07-24 - 2010-07.24.

Egész napos szabadidős programok családoknak * különböző Westernshows * Line Dance Show * Aranymosás, Íjászat, Póni lovaglás 17 órátol a közismert és kedvelt Country-Band zenél Németországból Belépö 1500 Ft / fö amely tartalmazza az egész napos programokat. www.westernpark.hu


XVI. Gyermek és Ifjúsági Táncfesztivál Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum 2010-08-12 - 2010-08.17.


Balatonboglári Szüreti Fesztivál Város: 2010-08.17 - 2010-08.23

Balatonboglár a Balaton déli partjának legfontosabb "boros" települése, amit az is jelez, hogy megkapta A szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Az augusztus 20-a táján megrendezett fesztivál nemcsak a borkedvelőknek, de a tó vendégeinek is igazi ünnepe.


Zánka Open 2010. Széchenyi Pál Vitorlás Emlékverseny Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum: 2010-09.11 - 2010-09.12.


Egry József Horgász Emlékverseny Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Dátum: 2010-10-02 - 2010-10.03.


Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál Város: Siófok: 2010-10.09 - 2010-10.11.

Siófok 2003 óta ad otthont a Nemzetközi Tojásfesztiválnak. A rendezvény ideje alatt a városban minden a tojásról szól: a kézműves vásáron a tojásmotívum dominál, de a tyúktojás mellett az extra méretű tojásokból sem lesz hiány, láthatunk nyers, főzött, kifújt, de még műanyag tojásokat is.

Tihanyi Garda Fesztivál Város: Tihany, Visszhang-domb: 2010-10.24 - 2010-10.25. Tihany történetéhez szervesen kapcsolódó gardával, a "látott hallal" kapcsolatos hagyományok őrzése. Gardahalászat, gardasütés, kirakodóvásár, kulturális programok. A rendezvény második napján halászlé- és halételfőző verseny várja az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése